Kiusallinen hetki, kiusallinen elokuva

Sinkkuna suhteessa -elokuvan mukaan miehiä ahdistaa se vaihe, kun muutaman viikon tapailun jälkeen tyttö/nainen haluaa tietää, missä nyt oikein mennään. Tilanne on kovin vaivaannuttava. Siinä kohtaa Jason (Zac Efron) ottaa mieluummin hatkat kuin jää vastailemaan.

That Awkward MomentIkisinkku Daniel (Miles Teller) sen sijaan käyttää, jollei nyt rumaksi niin ainakin mitättömäksi markkeerattua, ystävätärtään Chelseaa (oikeasti pitkänhuiskea, mallin luuston omaava Mackenzie Davis) mimmien pokailuun, ja kun Mikeyn (Michael B. Jordan) vaimo ilmoittaa jättävänsä tämän, on kolmaskin sinkku saatu onnellisesti kaveriporukkaan. Sitten päätetäänkin yhdessä tuumin, että sinkkuina pysytään. Arvata saattaa, että tämä äijien välinen diili alkaa alta aikayksikön rakoilla.

Elokuvan lähtökohdat ovat jo köyhät, kun oletusarvona on, että naiset haluavat heti sitoutua ja miehet sen kuin koettavat pitää kiinni vapaudestaan. Moloista, paskasta ja kaljasta jauhava kaverikolmikko tallaa New Yorkin katuja kahvimukit kourassaan kuin Sinkkuelämää-sarjan hahmot itsessään. Ei Sinkkuelämääkään aina osunut maaliinsa, mutta teennäinen miesväännös romanttisen komedian genreen paljon vaikuttaneesta sarjasta onnistuu olemaan vain tympeä ja vastenmielisen kliseinen. Murenevaa avioliittoaan sureva Mikey yhytetään heti uusien naaraiden pariin, sillä tosimies ei ruikuta ja syö jätskiä kuin joku ”lihava teinityttö”.

That Awkward MomentIskuja pehmennetään sen verran, että Jasonin tapaama ihana Ellie (Imogen Poots) onkin vähän toisenlainen pimu kuin mihin mies yleensä törmää. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Ellien mielestä on lopulta ihan hauskaa, että yhteisen yön tämän kanssa vietettyään Jason luulee Ellietä huoraksi ja kipittää karkuun, jotta ei tarvitsisi maksaa. Kollit ovat nääs lukeneet lehdestä, että East Villagessa pyörii opiskelijatyttöjä tienaamassa vuokrarahojaan maailman vanhimman ammatin merkeissä. Huoran merkkejä Elliessä ovat Jasonin mielestä kengät, kondomit ja käteinen raha. Ilmiselvä ilotyttö!

Vastaavia käsittämättömiä misogynisiä viittauksia on elokuva pullollaan, ja puolitoistatuntinen tuntuu paljon kestoaan pidemmältä. A Late Quartetissa (2012) ihastuttanut sielukas Imogen Poots menee tässä tärvellyksessä täysin hukkaan. Zac Efron nauttii maailmalla ilmeisesti jonkinasteista seksisymbolin asemaa, mutta hän ei osaa näytellä. Jasonin hahmo jää paperinohueksi ja miehen karisma on pikkujyrsijän luokkaa. Tähän romanttisen kaupunkikomedian irvikuvaan ei kannata aikaansa tuhlata. Se kiusallinen ja ikuisuudeksi venyvä hetki, se on tämä elokuvaksi itseään kutsuva rääpäisy.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä