Ei mikään peruselokuva

MC Helper beKINGs on Youtube-maailmasta alkunsa saanut pitkä valkokangaselokuva, jota fanit ovat toivoneet. Se on kevään ilahduttavimpia elokuvia, sellainen, joka saa katsojan yllättymään positiivisesti.

MC Helper beKINGs Luvassa on mukaansatempaava toimintakomedia, jollaisia ei ole Suomessa liiaksi tehty. On actionia ja vaikuttavia stunt-kohtauksia. Tarina, joka tuntuu tutulta ja koskettaa: on pitsoja, mopoja, rusentuneita mäntiä ja sydänsuruja. Altavastaajasta tulee kingi ja päinvastoin. Plussaa myös siitä, että elokuvan keskiössä ovat nuoret miehet. Komedia kannattaa katsoa myös siksi, koska sitä on vaikea verrata mihinkään.

Tee-se-itse-meiningistä huolimatta halpisfiilistä ei tule. Päinvastoin, tulee hieno suuren satsauksen fiilis, joka säilyy alusta loppuun. Elokuvasta välittyy huolellinen työ kaikissa vaiheissa. Tekijät ovat laittaneet itsensä likoon eikä linjasta poiketa ja riman alta mennä, vaikka ”keitos” on melkoinen. Katsojia ei aliarvioida.

MC Helper beKINGs MC Helper beKINGs kasvoi elokuvaksi, jolle fanijoukko oli jo olemassa. Kyseessä on suosittujen MC Helper -lyhytelokuvien taustatarina ja esiosa, joka kertoo kuinka MC Helper -mopokerhon stoori alkoi. Sen matkaa teatterielokuvaksi on seurattu Ylen Punkaharjun pojat -sarjassa. Punkaharjun pojat on tämän kevään Kultaisen Venlan Vuoden ohjelma -palkinnon yleisöäänestyksen finalisti.

Kaksi ensimmäistä MC Helper -lyhytelokuvaa julkaistiin 2015 ja 2016 Youtubessa, jossa ne ovat keränneet miljoonia näyttökertoja. Kolmas lyhytelokuva HC Helper 3 julkaistiin Elisa Viihteessä, jossa se oli yksi vuoden 2018 katsotuimmista elokuvista.

MC Helper beKINGs Nyt MC Helper, ”Suomi-Tuben oma Sons of Anarchy”, nähdään pitkänä valkokangaselokuvana. MC Helper beKINGs sai alkunsa aiemmin tehtyjen, tarinallisesti myöhempään sijoitettujen lyhytelokuvien katsojien toiveesta. Sillä lienee ollut oma painoarvonsa, jotta syntyi onnistunut kokonaisuus. Elokuvan myötä fanijoukko kasvanee entisestään.

Henkilöhahmot ovat sympaattisia ja samastuttavia nimiään myöten, ja pahikset ovat omassa luokassaan. MC Helper -lyhytelokuvista tutut näyttelijät eivät häviä eturivin näyttelijöillemme. He kaikki ovat samalla viivalla.

MC Helper beKINGs on oma itsenäinen elokuvansa. Ei haittaa, vaikkei ole nähnyt lyhytelokuvia. Kärryillä pysyy. Tämä saa odottamaan jatkoa.

* * * *
Arvostelukäytännöt