Capitol-barbie valtaa Washingtonin

Äänestys on nyt saatu päätökseen ja vuoden turhimman jatko-osan tittelin on voittanut Blondin kosto 2. Aplodeja sille. Ystävämme Elle Woods (Reese Witherspoon) valloitti Harvardin lakipiirit vuonna 2001 tehdyssä Blondin kostossa ja kaikki pitivät ideaa söpönä. Nyt kun Elle päättää heilauttaa hyväntahdon valtikkaansa myös Yhdysvaltojen poliittisessa Mekassa, ei voi muuta kuin purra hammasta ja kestää kaikki se tyttömäinen hömpötys ja suuret kansalliset kannustuspuheet.

© 2003 Metro Goldwyn MayerLuulimme, että Elle oli saavuttanut kaiken, kun hän valmistui asianajajaksi ja sai vierelleen uuden kullan, eli lakiprofessori Emmett Richmondin (Luke Wilson). Asia ei kuitenkaan valitettavasti ollut näin. Häidensä kynnyksellä Elle herää penäämään ikioman chihuahua Bruiserinsa syntymäoikeuksia ja uskomatonta kyllä, tämä kaikki päätyy Washingtoniin. Kongressiedustaja Victoria Ruddin (Sally Field) opastuksella ja omituisen kannattajajoukon tukemana Elle ryhtyy ajamaan karvaisten kaveriemme oikeuksia oikein lakialoitteen kera. Paratiisiin luikertelee kuitenkin pahantahtoinen käärme ja sirpakan lakinaisemme on ylitettävä muutama este, ennen kuin elokuva saavuttaa ällöttävän sokerisen loppusulkeumansa.

Myös Blondin kosto 2 on rakennettu täysin Reese Witherspoonin naapurintyttömäisen tähti-imagon varaan ja tutut maneerit omaava tähtönen sipsutteleekin leffan läpi ihan kiitettävästi väläytellen silloin tällöin vinoa Pepsodent-hymyään. Muut roolisuoritukset ovat täysin ylivedettyjä tai vain väsähtäneitä ja paperinohuita, eivätkä elokuvan tekijätkään ole näyttäneet uskoneen leffan sanomaan, vaan kaikki on pistetty täysin läskiksi. Niinkin hyvän elokuvan kuin Kissing Jessica Stein (2001) ohjanneen Charles Herman-Wurmfeldin olisi luullut saavan tästä yltiöromanttisesta hötöstä edes jotain irti, mutta turhaan. Pienenä plussana on show’n varastava, hellyttävä pikkukoira Bruiser, josta paljastuvat homoseksuaaliset piirteet ovat ehkäpä elokuvan hauskinta antia.

Blondin kosto 2 on hattarankevyttä tusinaviihdettä, jonka unohtaa sillä sekunnilla, kun astuu ulos elokuvateatterista. Yksi asia leffasta kuitenkin jää mieleen, eli huomio kaikki muotitietoiset: tänä vuonna pinkki on taas pop!

*
Arvostelukäytännöt