Harrison Ford humoristina

Murha Hollywoodissa ei ole tähtivetoinen elokuva, kuten ensivaikutelma eksyttää, vaan sammuksissa olevista tähdistään muistuttava mainos. Se markkinoi meille kahta artikkelia; näyttelijäkuvaansa olemattomilla koomikonlahjoilla uudistavaa Harrison Fordia ja teini-idoliksi kirinyttä Josh Hartnettia. Meitä muistutetaan heistä, sillä Ford on jälleen seikkaileva Indiana Jonesina ja Hartnettista tehdään nyt kovan luokan tähteä. Jos Murha Hollywoodissa menestyy, ovat heidän seuraavat elokuvansa jo tähtivetoisia. En povaa tälle elokuvalle kuitenkaan menestystä. Samalle kohderyhmälle tuotetut Hulk ja Lara Croft Tomb Raider - elämän lähde ovat olleet tappiollisia, joten eivät kai teinipojat ja -tytöt tähänkään tyydy. Toisaalta mene ja tiedä, tutkimattomia ovat viikkorahojen tiet.

© 2003 Columbia PicturesMurha Hollywoodissa ei ole myöskään viileä trilleri unelmakaupungin dekadenteista piireistä, kuten nimi luulottelee. Murha ja sen selvittely ovat tässä tuoksinassa pelkkä sivuseikka, sillä elokuva luiskahtaa pahasti Poliisiopisto-kategoriaan. Murha Hollywoodissa kuitenkin pyrkii tekemään satiiria poliisin arjesta, mutta puujalkavitsistä toiseen autoilu vesittää hyvät yritykset.

Elokuvan lähtökohtana on kaksi työhönsä leipääntynyttä etsivää, jotka saavat selvitettäväkseen hip hop nelikon murhat. Joe Gavilan (Harrison Ford) yrittää samalla rikastua kiinteistövälittäjänä. Etsiväpartneri K.C. Kalden (Josh Hartnett) hankkii sivubisneksenä varallisuutta joogaopettajana ja kaataa naisia alinomaa, komea kun on. Elokuvantäytettä etsitään myös Kaldenin unelmasta tulla näyttelijäksi.Tarinan polveilu ei kannattele elokuvaa, koska jokainen uusi käänne on kirjoitettu luvattoman huonosti ja ohjattu nivoutumattomasti.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 3 henkilöä