Bridget on täällä taas!

Bridget Jones on maailmanlaajuisesti tunnettu Renée Zellwegerin esittämä surkuhupaisa pöhkönpuoleinen naishahmo, joka tekee näyttävän paluun kolmannessa nimikkoelokuvassaan Bridget Jones’s Baby. Ensimmäinen näistä nähtiin ensi-illassa jo vuonna 2001, jolloin maailmalle esiteltiin epäonninen brittinainen, jonka sinkkuelämää seurattiin kolmen vuoden kuluttua myös jatko-osassa.

Bridget Jones’s Baby Nyt Bridget on 43-vuotias ja keskittynyt uraansa uutistuottajana. Aika on kohdellut sankaritarta hyvin ja elämä näyttää olevan mallillaan. Ketjupolttajana tutuksi tullut Bridget on viimein luopunut huonosta tavastaan ja saavuttanut tavoitepainonsa. Toivomuslistalta on rastittu kaikki muu paitsi elämän rakkaus. Elämä saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun vanhaksi piiaksi julistautunut nainen huomaakin olevansa raskaana.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, ettei Bridget tiedä kuka on lapsen isä. Onko se Mark Darcy (Colin Firth), vanha rakkaus, jonka kanssa liekki syttyi hetkeksi uudelleen yhteisen ystävän lapsen ristiäisissä? Vai onko se uusi tuttavuus, Jack (Patrick Dempsey), amerikkalainen nettideittipalvelullaan miljonääriaseman saavuttanut hurmuri, jonka kanssa hän vietti yhden yön festareilla?

Bridget Jones’s BabyRomanttiseksi komediaksi pitkähkö elokuva rullaa alusta loppuun sujuvalla rytmillä tavoitellessaan vastausta kolmikkoa raastavaan kysymykseen. Tarinaa tahdittavat lukuisat koomiset tilanteet, jotka eivät kylläkään aiempia elokuvia tuntevalle tule yllätyksenä. Renée Zellweger ja Colin Firth istuvat edelleen rooleihinsa erinomaisesti, vaikkakin vanha tuttu taianomainen säpinä hahmojen välillä tuntuu häivyttyvän uudenlaisen elämäntilanteen alle. Uudet kasvot tuovat mukanaan ehkä kaivatunkin lisämausteen ja istuvat tarinaan mainiosti.

Elokuvan tekijät ovat kohdanneet elämän ja ajankulun realiteetit, eikä Bridgetin ikääntymistä onneksi ole yritelty peitellä tai kierrellä. Aika on tehnyt hahmolle tehtävänsä, sillä uusi Bridget on niin ulkoisesti kuin sisäisestikin entistä ehompi. Zellweger loistaa jälleen roolissaan, tällä kertaa näytellessään hieman vanhempaa ja viisaampaa Bridgetiä. Lämminhenkinen ja homssuinen hahmo on saanut vuosien aikana uudenlaista särmää, joka tekee hänestä entistäkin rakastettavamman.

Bridget Jones’s BabyBridget Jones’s Baby on tuttu, nostalginen ja rakkaudentäyteinen kaksituntinen. Fanit voivat siis huokaista helpotuksesta. Aika ei ole suinkaan kullannut muistoja ja elokuva tarttuukin menneeseen juuri sopivissa määrin ja eri tyylikeinoin. Sama utuinen tunnelma ja miljöö, samat rakkaat ystävät ja sama ihastuttava Bridget on tuotu taidokkaasti uudelle vuosikymmenelle.

* * * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 4 henkilöä